sâmbătă, 5 iunie 2010

TUTORIAL- CUM SA "UPGRADEZI" UN MAIOU

Cu siguranta aveti in garderoba un maiou simplu si plictisitor. Asa ca, iata o idee despre cum il puteti transforma in noua vedeta a raftului cu topuri si bluzite, aplicandu-i cateva flori din material textil.
Aveti nevoie de : maioul in cauza, foarfeca, centimetru, creta ( sau doar un creion colorat), ac si ata, 15-20 cm de tul asortat si 15-20 cm de material asortat ( in cazul meu, materialul a fost acelasi cu cel al maioului, dar puteti folosi orice alta combinatie de textura si culoare).

Pasul 1: hotarati unde vreti sa plasati florile si dati semne cu creta.


Pasul 2: taiati fasii de tul late de 3-4 cm si lungi de 70-75 cm. Taiati cate o fasie pentru fiecare floare.


Pasul 3: taiati pentru fiecare floare cate o fasie de material, lata de 6 cm si lunga de aprox. 15 cm.Pasul 4: cu acul si ata, incretiti fasiile de tul si strangeti-le astfel incat
sa obtineti niste rozete.Pasul 5: coaseti rozetele in locurile unde ati dat semne cu creta.

Pasul 6 : pliati in doua fasiile de material si taiati cu foarfeca coltul exterior, astfel incat sa ramana o margine rotunjita.


Pasul 7: incretiti cu acul si ata fasiile de material, incepand din capatul rotunjit, apoi strangeti usor ata.Pasul 8 : rulati usor o fasie incretita incepand din capatul cu nod si formati un bobocel de floare - care ar trebui sa iasa si sa arate cam ca in poza urmatoare.
Pasul 9 : fixati capatul bobocului prin doua -trei cusaturi ca sa nu se desfaca.

Pasul 10 : coaseti bobocelul in mijlocul unei rozete de tul.


Floarea va arata cam asa, adica va avea volum. Puteti alege sa o lasati asa sau sa o aplatizati putin.Pasul 11: rasfrangeti marginile bobocului si prindeti-le cu un fir discret de ata de suportul de tul.

Repetati aceleasi operatiuni pentru fiecare floricica.

Pasul 12: admirati-va opera! Si apoi grabiti-va sa vedeti cu ce pantofi si poseta va asortati "noul" maiou!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu